Reggelizz együtt zsiráfokkal Kenyában!

A kenyai Giraffe Manor a világ egyik legkülönlegesebb szállodája. Nairobitól​ minössze 20 km-re fekszik a szálloda, mely egy régi kastélyban kap helyet. Az 1932-ben épült ház korábban magánházként funkcionált, ma pedig megnyitotta kapuit a turisták előtt, és szállodaként üzemel.

 

 

Itt kapott helyt a kenyai Zsiráf Központ is, melyet az afrikai veszélyeztetett vadon élő állatok alapítvány (AFEW) hozta létre, a veszélyeztetett Rothschild zsiráfok megmentésére és tenyésztésére.

Az itt élő zsiráfok olyannyira barátságosak, hogy különlegessé tették a szállodát a jelenlétükkel. Gyakran ugyanis bekukkantanak a hotel ablakain, így közvetlen közelbe kerülve a vendégekkel. Gyakran regeli közben kukucskálnak be, egy-egy finom falat reményében, de egyébként is szabadon sétállgatnak a birtokon, így bármikor találkozhatnak a nyaralókkal.

 

 

A szálloda egyébként elegáns berendezéseivel, a modern kényelem és antik elegancia ötvöződésével válik hangulatossá.

A több hektáros területen nem csak zsiráfok, hanem elefántok, orrszarvúk, valamint több mint 180 madárfaj is él.

 

 

A gyönyörű és nyugodt környezet, a stílusos berendezés és a barátságos állatok mind-mind szerepet játszanak abban, hogy aki ide érkezik látogatóba, mindig jól érzi magát és garantáltan életre szóló élményekben gazdagodik.