Vidám és családbarát rendezvényekkel újra megnyíltak Málta szigetei

Málta szigeteivel szinte egy nyaralóhely sem összehasonlítható. Málta, Gozo és Comino egy napsütötte paradicsomot biztosítanak az ide érkező nyaralóknak.
Vidám és családbarát rendezvényekkel újra megnyíltak Málta szigetei

A szülők és a gyerekek egyaránt osztozhatnak abban az örömben, amit a szigetek történelmének megismerése és csodálatos tájainak felfedezése nyújthat, mindemellett megtapasztalhatják az eseményekben dús, közös nyaralás izgalmát, vagy a tengerparton történő pihenést, miközben egy biztonságos és nyugodt környezetben együtt tölthetik el az időt.

A máltai nyár összekapcsolódik a szabadtéri élettel. Mivel strandokban sincs hiány, így kedvünkre válogathatunk a kiépített üdülőhelyek és az eldugottabb helyek között. Az előbbiek mindenféle luxust kínálnak, míg az utóbbi helyek csendesek, nyugodtak és nem kell nagy tömegtől sem tartanunk. Ha a pihenés és a stresszoldás a célunk, és nem szeretnénk korán kelni és a tengerparti út, fárasztó volt számunkra még mindig van lehetőségünk a szálloda medencéjénél relaxálni. Akárhogy is döntünk, soha ne felejtsünk el fényvédőt használni, különösen a kicsik fényvédelméről gondoskodjunk.

Közelgő családbarát események Máltán

Málta esemény naptára mindig tömve van felnőtteknek és gyerekeknek szóló programokkal. Az egész család számára szerveznek koncerteket, szabadtéri zenei rendezvényeket, sporteseményeket, kézműves foglalkozásokat, kiállításokat, bemutatókat, lakomákat és karneválokat – és ez még csak a kezdet. Most pedig itt van néhány dolog, amit ezen az őszön és nyáron te is megtehetsz a családoddal:

Málta Nemzetközi Élelmiszerfesztivál 2022 (július 13. és 17. között) – Ez egy ötnapos vallettai rendezvény, ahol a világ minden tájáról érkező ételeket ünneplik, illetve több mint kétszáz egyedi stílusú és ízprofilú séf által készített ételeket kínálnak fel. A résztvevők nem csupán az ízletes ételeket élvezhetik, hanem a művészeti bemutatókat, az élő szórakozási lehetőségeket és a helyi kultúrából is kapnak ízelítőt. Van itt egy kifejezetten csak gyerekeknek szánt terület, ahol a kisebb gyerekek fedezhetnek fel ételeket és élvezhetik a nekik szóló programokat. Ha szeretnél többet megtudni, látogass el a Visismalta.com esemény oldalra.

Középkori Mdina Fesztivál 2022 (július 2-3.) – A 12. Középkori Mdina Fesztivál az időszámításunk szerint 1200-1500-as évekbe repíti az ide érkezőket, ahol a középkorra jellemző nagy csaták, középkori hagyományok és a mindennapi élet jelenetei várják őket. Az ide látogató gyerekek és felnőttek élő középkori zenét hallhatnak, illetve láthatnak varázslatokat, illúziókat, solymászkiállításokat, középkori piacot és egy olyan speciális gyermekterületet is megtekinthetnek, ahol a gyerekek sokkal többet tanulhatnak a történelemről a játékokon és a tevékenységeken keresztül. A belépés ingyenes, de többet is megtudhatsz az esemény oldalán itt.

Máltai Nemzetközi Folkfesztivál 2022 (szeptember 23-25.) – Málta hosszú és gazdag története során, mindig is egy nemzetközi találkozóhely volt, egy alkalom és lehetőség a különböző helyekről és különböző kultúrákból származó embereknek. A szigetország ily módon kapta meg az egyedi identitását, amelyet idén immáron harmadik alkalommal ünnepelnek meg a Máltai Nemzetközi Folkfesztiválon keresztül. A felvonulások és az előadások Málta szigetén zajlanak, azonban Málta, Gozo, valamint Olaszország, Spanyolország, Ausztria, Észtország, Lettország és sok más ország művészeivel és zenei és kulturális hozzájárulásával szerepelnek. További információért látogass el a VisitMalta.com oldalra.

Mnarja 2022 (június 28-29) – Mnarja, Málta legrégebbi hagyományait és folklórját ünneplő, az egész család számára szórakoztató rendezvénye. A Mnarja Felvonuláson mindenki hagyományos öltözéket visel. A felvonuláson kívül lesz még kiállítás gyümölcsökből és zöldségekből készült szobrokból, haszonállat versenyek, hagyományos konyha, néptánc, illetve gyerektér, ahol a gyerekek szórakozhatnak. Vegyél részt te is a hagyományos máltai játékokon. További információért látogass el az esemény oldalára.

Popeye Village – A családok évtizedek óta érkeznek Máltára, hogy megszerezzék az úgynevezett „Popeye élményt”. Az Anchor-öbölben található Popeye Village-ben tekinthető meg Popeye faluja, 1979-ből a híres Robin Williams film díszletei a maga színes és vidám dicsőségében. A gyerekek és a felnőttek vízi trambulinokon ugrálhatnak, csónakázhatnak, sőt úgy filmezhetnek, mintha csak a filmben lennének Popeye társaságában.

Playmobil FunPark Málta – A máltai Playmobil FunPark minden évben nyüzsög a programoktól, de idén még több szórakozás vár mindenkire, hiszen hétfőtől-csütörtökig 10 és 16 óra között, pénteken és vasárnap 10 és 18 óra között nyitva tartó vidámpark hatalmas Playmobil kastélyával várja a családokat, játékokkal és kalózhajókkal való játékra invitálja őket, egy ösztönző és szórakoztató környezetben. A hely minden képzeletet felülmúl, de a kicsik számára is rendkívül biztonságos. További információért látogass el a playmobilmalta.com oldalra.

Málta Nemzeti Akvárium – A Málta Nemzeti Akváriumban mindenki találhat kedvére valót. Az öt különböző zóna egyikében a cápákról tanulhatunk, amelyek közül sokat egy nap majd visszaengednek a tengerbe, köszönhetően a Sharklab önkéntes szervezetének. Más szekciókban helyi és trópusi halakat, garnélarákokat és egyebeket, valamit Szent Pál híres hajóroncsainak maradványait láthatjuk. Van egy másik rész, amely Gozo és Comino szigeteinek biológiai sokféleségével foglalkozik, egy másik pedig hüllőket, gerinctelen állatokat és kétéltűeket mutat be. Jegyvásárláshoz és további információért látogass el az akvárium hivatalos weboldalára.

2022 nyarán a máltai utazás még vonzóbbá válik, mivel a COVID 19-re vonatkozó korlátozásokat feloldják, így a családok minden eddiginél könnyebben szervezhetik meg a nyaralásaikat. Olvass tovább, hogy megtudd, mire számíthatsz érkezéskor.

Egyszerű a beutazás a felnőtteknek és a gyerekeknek is

Az egy, vagy többgyermekes családok sokkal könnyebben utazhatnak Máltára ezen a nyáron, mivel a 16 év alatti gyermekeknek június 6-a után már nem kell negatív COVID 19 tesztet vagy oltási igazolást bemutatniuk. A felnőtteknek pedig csak oltási igazolást, a COVID 19-ből az elmúlt hat hónapban történt felépülésről szóló igazolást, vagy egy COVOD 19 teszt negatív eredményét kell bemutatniuk (PCR-tesztet vagy gyorstesztet az indulást követő 72 órán belül lehet elvégezni. 24 órán belül meg kell tenni). Ha a fenti dokumentumok közül egyet sem tudnak felmutatni, akkor 10 napos karanténba kell helyezni, vagy 7 napos karanténba kell helyezni, ha COVID 19 tesztet végez, és negatív eredményt kap. Ezen túlmenően a járatokon a maszk használat már nem kötelező, mint ahogyan Máltán sem, sem a beltéri, sem pedig a kültéri helyeken. Továbbá nincs többé korlátozva a nyilvános helyszínek befogadóképessége vagy az ülőhelyek kialakítása, így a családok, nagycsalád esetén is élvezhetik az eseményeket másokkal és együtt élvezhetik az előadásokat is. Ez az új szabadság azt ígéri, hogy az elkövetkezendő hónapok nagyszerű időszakot jelentenek a Máltán való tartózkodásra mindenki számára.

Kapcsolódó cikkek

Pag - Horvátország - tengerpart, nyaralás, strand - autópályadíj, kompdíj, híddíj

Horvátországi nyaralás? Irány Pag sziget!

Csak egy kietlen földdarabnak is tűnik, az Észak-Dalmáciában Zadar mellett található a meglepően kopár Pag sziget, de annál sokkal több.

Hotel Silverine Lake Resort**** Balatonfüred

Hotel Silverine Lake Resort**** - Balatonfüred dicsérete

A Balaton gyöngyszeméről és annak az egyik legjobb szállodájáról ejtünk néhány szót. Készüljön fel pihenésre, a lazulásra és a szép környezetre!