Hotel Silverine Lake Resort**** - Balatonfüred dicsérete

A Balaton gyöngyszeméről és annak az egyik legjobb szállodájáról ejtünk néhány szót. Készüljön fel pihenésre, a lazulásra és a szép környezetre!
Hotel Silverine Lake Resort**** Balatonfüred

Indítsunk szó magyarázattal! A Balaton szó eredete visszavezethető az ősmagyar hal és a tó szavakhoz, amiből a halastó, azaz a Balaton keletkezett. Érdekesség, hogy az ide települt szlávok mocsár jelentésű, blato szava hangzásilag hasonlatos a Balatonhoz.

A Balaton északi fővárosának, Balatonfüred nevének a második tagja a kicsi, mezőkön élő madárhoz, a fürjhöz köthető. A Tihanytól nem messze fekvő település már az őskorban is lakott volt, az első írásos emlék róla az apátság leveleiben található (1211). A rómaiak hozták az első komoly fellendülést a területnek.

A kérdés az, hogyha már kiélvezte a Hotel Silverine Lake Resort**** wellness szolgáltatásait, azaz a szaunát, a gőz fürdőt, az infraszaunát, a sóbarlang és az aroma szoba jótékony hatásait.

Ezen felül megszépült a szépség kezelésektől, a masszázsoktól felfrissült és a bel és kültéri medencékben ki lubickolta magát, akkor mit tesz?

A legegyszerűbb ha gyalog vagy a bérelt kerékpáron bejárja a környéket. A négycsillagos szálloda közelében található a Tagore sétány, a helyszín és a név köthető a közelben lévő szívkórházhoz. Ugyanis a hely, a hazai szív specialisták szaktudása, a gyógyvíz és a mediterrán jellegű klíma összhatása segítségével itt gyógyult meg Rabindranath Tagore (1926). Mivel nemzetközileg ismert Nobel-díjas hindu költőről van szó, a gyógyulása kiváló reklámnak bizonyult Balatonfürednek. Az általa elültetett fa még mindig látható és a példáját más ismert ember is követte pl. Göncz Árpád.

A szívkórház mellett található az Anna bál helyszíne, amely az egyik legnagyobb nyári eseménye a 13 ezer lakosú városnak. Ha valaki kerékpárra pattan vagy nagyobb gyalogtúrára vállalkozik, esetleg vonatra ül, az átmehet Tihanyba, ahol egy sereg látnivaló várja.

A Hotel Silverine Lake Resort**** hatfajta szobát kínál, amelyben megtalálja mindenki a pénztárcájához és az igényeihez illőt. A négycsillagos hotel a családi nyaralások, wellnessezések ideális helye, ez nem csak a medencéknek és az étterem gyerek menüjének köszönhető. Hanem annak is, hogy komplett családok is jól elférnek a 65 négyzetméteres lakosztályban, amiből kétféle is található.

Árak és foglalás itt!

További balatoni szállások pedig itt találhatók!

Kapcsolódó cikkek

Pag - Horvátország - tengerpart, nyaralás, strand - autópályadíj, kompdíj, híddíj

Horvátországi nyaralás? Irány Pag sziget!

Csak egy kietlen földdarabnak is tűnik, az Észak-Dalmáciában Zadar mellett található a meglepően kopár Pag sziget, de annál sokkal több.

Vidám és családbarát rendezvényekkel újra megnyíltak Málta szigetei

Vidám és családbarát rendezvényekkel újra megnyíltak Málta szigetei

Málta szigeteivel szinte egy nyaralóhely sem összehasonlítható. Málta, Gozo és Comino egy napsütötte paradicsomot biztosítanak az ide érkező nyaralóknak.