Bőröndök, táskák & utazási kiegészítők

Semmi sem ragad ki olyan egyszerűen a mindennapokból, mint ha elutazunk, hiszen ilyenkor teljesen megváltozik körülöttünk minden, és korlátlanul gyűjthetjük az új élményeket!
Bőröndök - Tchibo.hu

Semmi sem ragad ki olyan egyszerűen a mindennapokból, mint ha elutazunk, hiszen ilyenkor teljesen megváltozik körülöttünk minden, és korlátlanul gyűjthetjük az új élményeket! Ilyenkor is kell azonban néhány biztos pont, amivel kényelmesebbé és átláthatóbbá tehetjük a pihenésre fordított időt: a Tchibo webáruház heti ajánlatában kapható bőröndök, táskák, utazási kiegészítők segítségével bárhol is járjunk, mindig átláthatóan, rendszerezetten vesznek majd minket körül a holmijaink.A kínálatból kedvünkre választhatunk bőröndöket, amelyeket ráadásul a nekünk legmegfelelőbb kombinációban válogathatunk össze. A könnyű textilbőrönd például három féle méretben, és két színben (a szürke mellett kékben is) vásárolható meg, különösen ideális olyan utazásokhoz, ahol a súly fontos szempont lehet. Bármilyen méret mellett is döntsünk, a bőrönd elején található két első zseb, és a kétutas, poggyászlakathoz megfelelő kialakítással ellátott cipzár a főrekeszen mindenképp rendelkezésre áll majd, ahogy a 360°-ban forgatható, könnyen forgó 4 görgő is a bőrönd alján, és a belső térben elhelyezett rögzítőpántok is. A kis bőröndön csak felül, a közepes, és a nagy bőrönd esetén viszont oldalt is találunk 1-1 fogantyút, illetve belül egy hálós, cipzáras válaszfalat. A használatot megkönnyítő funkciók mellett a bőrönd tisztántartása is egyszerű feladat, ugyanis bekoszolódása esetén egyszerűen, egy nedves ruhával letörölhetjük.

Ha a stabilabb, igazán strapabíró darabokat részesítjük előnyben, akkor a keményfedeles bőröndök közül válogassunk, amelyeket összesen három színben találunk meg a kínálatban: fekete színben mindhárom méret kapható (kicsi-közepes-nagy), míg a bordó és a pezsgőszínű darabok közül a közepes és a nagy méreteket tudjuk megvásárolni. Bármilyen méretet is válasszunk, rögzíthető teleszkópos húzókar, 4 db könnyen, 360°-ban forgatható görgő, beépített TSA zár, 2 fogantyú, valamint rögzítőpántokkal, és cipzáras válaszfallal ellátott belső tér mindenképpen rendelkezésre áll majd, még a legkisebb méretű bőrönd esetén is. A közepes és a nagyméretű darabok esetén a lista kiegészül plusz egy fogantyúval, és négy oldalsó talppal is, hogy igazán kényelmessé és egyszerűvé váljon a nagyobb méretű bőröndökkel való közlekedés is.

A textil és a keményfedeles bőröndök legjobb tulajdonságait egyesíti magában a hibrid bőröndök kollekciója, amelyek az eddigiekhez hasonlóan háromféle színben és méretben kaphatók a kínálatban: a fekete színből három féle méretet (kicsi, közepes és nagy), míg a bordó és a sötétkék színű darabokból közepes és nagy méreteket vásárolhatunk meg.  Minden mérethez jár a 360°-ban, könnyen forgó 4 görgő, a három oldalon is megtalálható fogantyúk, a rögzítőpántokkal és cipzáras válaszfallal és belső zsebbel ellátott belső tér, valamint a kétutas, poggyászlakathoz is alkalmas kialakítású cipzár a főrekeszen. A kisméretű, fekete bőrönd esetén ráadásul egy kifejezetten táblagépek számára kialakított, tépőzáras zsebet is találunk, ami a nagyobb méretek esetén ugyan hiányzik, de helyette olyan funkciókat kapunk, mint a felülről és oldalról való megtöltést is alkalmassá tevő kialakítás, vagy a térfogat bővíthetősége: a közepes méret esetén kb 30, a nagy méret esetén pedig kb 26%-kal toldhatjuk meg a bőrönd kapacitását!

Ha fapados légitársasággal utazunk, mindenképpen ellenőrizzük a felvihető kézipoggyász méretét! Bár a Tchibo kínálatában kapható, kisméretű bőröndök a legtöbb légitársaságnál megfelelnek a kézipoggyász méretnek, lehetnek ettől eltérő szabályok.  Éppen ezért minden utazás előtt győződjünk meg arról, hogy a bőröndünk az adott légitársaságnál meghatározott mérettartományon belül marad, így elkerülhetjük a kellemetlen perceket, és az esetleges pótdíjfizetést a reptéren, és koncentrálhatunk az utazás kellemesebb részeire!Ha oly módon utazunk, hogy ideiglenesen meg kell válnunk a csomagjainktól (például repüléskor, a feladott bőröndök estén), akkor különösen jól jöhet a 3 az 1-ben bőröndpánt beépített mérleggel, amely számzárával hozzájárul a biztonsághoz – az olyan bőröndök esetén, amelyek nem rendelkeznek beépített TSA zárral, biztosan jól jöhet egy ilyen eszköz, de a beépített zárral rendelkező bőröndöknél sem árthat az óvatosság – emellett 0,6 és 40 kg közötti méréstartománnyal rendelkező digitális mérlegével abban is segít, hogy pontosan tudjuk, nem túl nehezek-e a csomagjaink. Három szemjegyű kódja egyedileg beállítható, és hosszúsága is szabályozható: maximum 185 cm kerületű bőröndökön használható. A mérési művelet végeztén hangjelzést ad, a mértékegységet pedig mi választhatjuk ki a kilogramm és a font közül.

A bőröndökön belüli rendszerezéshez is találunk okos megoldásokat a kínálatban: a melltartó rendszerező táskával például biztosíthatjuk, hogy a fehérneműinket jól átláthatóan, könnyen hozzáférhetően pakolhassuk el. Így a melltartók is sértetlenül, összenyomódás nélkül vészelhetik át az utazást, de pakolhatunk melléjük alsókat, vagy akár nyakkendőket, gyógyszereket is. A hozzá tartozó cipzáras táskában emellett biztonságban szállíthatjuk a legfontosabb sminkeszközeinket is. A tároló kétutas cipzárjával könnyedén nyitható-zárható, így mindig egyszerűen hozzáférünk majd az esztétikus, korall színű tárolóban elhelyezett dolgokhoz!

Az ékszereink biztonságos tárolásához is ugyanilyen, korall-arany színkombinációjú, kisméretű ékszertartó dobozt választhatunk a kínálatból, amiben 8 gyűrűnek, 6 pár fülbevalónak, és méretüktől függően változó számú nyakláncnak találunk elegendő helyet. A két nyitott rekesz a kivehető válaszfallal összesen három belső rekeszre osztja a dobozt, három flokkolt kampót, egy darab, a fedélben lévő zsebet is találunk. A körbefutó, aranyszínű cipzárral biztonságosan zárhatjuk a tárolót, így a benne lévő ékszereinket mindig biztonságosan és átláthatóan vihetjük magunkkal, bárhová induljunk is.

Az útiokmányok, kártyák és bankjegyek számára biztosít jó átláthatóságot az útiokmány rendszerező, amely esztétikus, korallszínű külsejével és vidám csíkos bélésével minden női táskában jól mutat majd – miközben jó szolgálatot tesz akkor is, amikor épp elő kell venni valamelyik éppen szükséges papírt, vagy igazolást. Négy rekeszében jól átláthatóan tárolható az útlevél, és egyéb szükséges úti okmányok, külön a beszállókártya számára kialakított első rekesze pedig nagyon jó szolgálatot tehet, ha szűkös az idő az átszállásra – ilyenkor mindig jól jön, ha kéznél vannak a szükséges papírok, és nem kell azokat hosszasan keresgélni. Emellett egy cipzáras rekesz is található benne, zárni pedig állítható, patentos zárral tudjuk majd.

Az autóval hosszabb útra indulók számára az autós hűtőtáska lehet majd különösen hasznos útitárs: hűtőteljesítménye maximum 17 °C-kal a környezeti hőmérséklet alatt tartja majd a benne elhelyezett dolgokat. Nagy méretének köszönhetően akár másfél literes palackokat is elhelyezhetünk benne, emellett optimálisan tudjuk rögzíteni is az autóban, hiszen a rajta lévő 3 vezetőelem, megakadályozza a biztonsági öv elcsúszását. Az A++ energiaosztályú hűtőtáskához 12 és 230 voltos csatlakozót és kábelt is kapunk, utóbbi használatával akár 70%-os energiamegtakarítást is elérhetünk. A kiegészítő belső ventilátor segít a gyors és egyenletes hűtésben, a fedélben található tömítőgumi pedig csökkenti a kondenzvíz képződését. A nagyméretű hűtőtáska nem csak hosszú autóutakhoz, de például kempingezéshez is jól jöhet majd, így érdemes lehet beszereznünk, ha gyakran vágunk neki ilyen jellegű kalandoknak!

Akárhogy utazunk is, ha nem mi ülünk a vezetőülésben, hosszabb utazások esetén jól esik néha kicsit lepihenni. A 2 az 1-ben utazópárna tökéletes utazási kiegészítő, ha ilyenkor is szeretnénk a lehető legkényelmesebben érezni magunkat pihenés közben. Hogy miért 2 az 1-ben? Mert egyszerűen átalakítható tarkópárnából fejpárnává és vissza, így az aktuális körülményekhez igazíthatjuk a formáját a tökéletes kényelem érdekében! A test formáját követő mikrogolyó töltettel ellátott párna minden mozdulathoz igazodik, miközben tehermentesíti a nyak és a tarkó izmait. Egyik oldalán mikroszálas plüss, másik oldalán sima bevonat található, így a forma mellett ebben is kiválaszthatjuk a számunkra leginkább kényelmesebb megoldást. A párna minden formájában könnyedén rögzíthető a poggyászhoz a rajta található fülek segítségével, így amiatt sem kell aggódnunk, hogy a rohanás közben elhagyjuk azt.

Akármilyen gyakran utazunk, eljuthatunk olyan helyekre is, amelyek a rengeteg szépség mellett bizony veszélyeket is rejtenek. Ilyenkor jól jöhet, ha olyan kiegészítőket viszünk magunkkal, amelyek segítenek kivédeni a kellemetlen meglepetéseket, amiket például a zsebtolvajok okozhatnak. A kínálatban éppen ezért több ilyen kiegészítőt is találunk: a biztonsági oldaltáska, a biztonsági hátizsák és a biztonsági bevásárlótáska remek példák ezekre! Mindegyik táka fémmel megerősített vállpánttal rendelkezik, amelyet jóval nehezebb elvágni egy szokásos textil, vagy éppen bőr pántnál. A vállpántok emellett állítható hosszúságúak, a bevásárlótáska esetén pedig igény esetén le is vehetők. A strapabíró anyag minden táska esetén cipzáras főrekeszt formál, amihez az oldaltáska esetén egy hátsó cipzáras rekesz és összesen három belső rekesz – 1 cipzáras és 2 nyitott – tartozik. A hátizsákot és a bevásárlótáskát választók a főrekesz mellett belül és a hátoldalon találnak 1-1 cipzáras rekeszt, a bevásárlótáska esetén ráadásul 2 fogantyú is tartozik a táskához, hogy akkor is kényelmesen vihessük magunkkal, ha épp levettük a vállpántot.

A teljes kínálatban rengeteg további tippet és eszközt találunk, amelyek könnyebbé, átláthatóbbá teszik a holmikat, amiket magunkkal vinnénk, így érdemes átnézni az összes lehetőséget, akár épp utazni készülünk, akár jó előre szeretnénk felkészülni azokra a helyzetekre, amik adott esetben kihívás elé állíthatnak minket egy kiruccanás előtt! 

Kapcsolódó cikkek

Hotel Silverine Lake Resort**** Balatonfüred

Hotel Silverine Lake Resort**** - Balatonfüred dicsérete

A Balaton gyöngyszeméről és annak az egyik legjobb szállodájáról ejtünk néhány szót. Készüljön fel pihenésre, a lazulásra és a szép környezetre!

Pag - Horvátország - tengerpart, nyaralás, strand - autópályadíj, kompdíj, híddíj

Horvátországi nyaralás? Irány Pag sziget!

Csak egy kietlen földdarabnak is tűnik, az Észak-Dalmáciában Zadar mellett található a meglepően kopár Pag sziget, de annál sokkal több.