Horvátországi nyaralás? Irány Pag sziget!

Horvátország, napsütés, tengerpart. És Pag meg közel van.
Pag - Horvátország - tengerpart, nyaralás, strand - autópályadíj, kompdíj, híddíj

Észak-Dalmáciában Zadar mellett található a meglepően kopár Pag sziget. Távolról egy kietlen földdarabnak is tűnhet, azonban ez csak a megtévesztő látszat. Miért érdemes mégis ide szervezni a nyaralást? Íme, öt érv a csodás Pag mellett!Közel van

Pag a magyar határtól forgalomtól függően 6-8 óra autózásra, illetve kompozásra található. A szárazföldről átmehetünk tehát komppal is – ez időben rövidebb, de a sziget keleti oldalán lévő hídon keresztül is megközelíthetjük. Ha a kompot választjuk, akkor Senj felé kell letérnünk az autópályáról a 23-as útra. Senj városa után 50 kilométert kell dél felé mennünk a tengerpartot követve a priznai kompkikötőig. Innen alig negyed óra alatt visz át a komp Pagra. Ha a hídon megyünk, akkor többet kell autózni, de a látvány kárpótol ezért.

Különleges táj

Pag meglepően kopár a dalmát szigetekhez képest, de ez csöppet sem jelenti azt, hogy unalmas lenne. A homokszínű sziklák között ékszerként ragyognak a kristálytiszta öblök, és jócskán találunk sekély vizű partokat is, amelyek kétségkívül fürdésre csábítanak mindenkit. Fák ugyan szinte egyáltalán nincsenek rajta, de számos bokros fűszer- és gyógynövényfaj díszíti a szirteket.Szuper strandok

Pagon különösen jó strandok vannak, a kavicsos strandok közül a leghosszabb huszonhét kilométer hosszú. A legnépszerűbbek Simuni, Kosljun, Stara Novalja, Novalja és Mandre fürdőhelyei, de a településeken kívül is találunk strandokat. Novalján található a legnagyobb és legjobban felszerelt Zrce strand, ahol magas színvonalú szállodák és vendéglátó-ipari egységek várják a turistákat reggeltől hajnalig.

Pag város központi strandját, a Prosikát annak ajánljuk, aki imádja a vízi sportokat, és kedvére való a nyüzsgés.

Aki nyugisabb, csendesebb családi nyaralást keres, annak Mandrét ajánljuk: az üdülőtelepülés szinte teljes hosszában strand várja a turistákat, ahol kifejezetten a gyerekek számára is alakítottak ki finom kavicsokkal felszórt pici medencéket.

Csodás gasztronómia

A helyi ételek fenségesek, legizgalmasabb a híres pagi juhsajt, a "pazski szir", amit érlelésekor olívaolajjal kenegetnek. A sajt mellé érdemes frissen szedett fügét és ízletes olíva olajat enni, így az igazi. Ne feledkezzünk meg a tengeri finomságokról sem: a sült hal, a tintahal, a polip és a feketekagyló minden ínyenc számára feledhetetlen élményt nyújt, és az ára is elérhető, hiszen a helyi halászok minden nap frissen fogják a zsákmányt. 

Romantikus hangulat

A kicsi, körülbelül 300 négyzetkilométeres sziget meglepően gazdag látnivalókban: Pag mediterrán hangulatú városában tekintsük meg a Szent Margit bencés templomot és a Szent György templomot, és fedezzük fel a pazar XVI. századi villákat, illetve Pag óvárosának maradványait is. Kellemes program felhősebb időben!

Ha szeretné kiszámolni, mennyibe fog kerülni az útiköltség, autópályadíjjal és kompdíjjal együtt, akkor kattintson ide: Útiköltség kalkulátor 

Pag szállás lehetőségek pedig itt!

Kapcsolódó cikkek

Pag - Horvátország - tengerpart, nyaralás, strand - autópályadíj, kompdíj, híddíj

Horvátországi nyaralás? Irány Pag sziget!

Csak egy kietlen földdarabnak is tűnik, az Észak-Dalmáciában Zadar mellett található a meglepően kopár Pag sziget, de annál sokkal több.

Bőröndök - Tchibo.hu

Bőröndök, táskák & utazási kiegészítők

Egy utazáshoz bőröndökre, táskákra és utazási kiegészítőkre is nagy szükséged lehet.

Hotel Silverine Lake Resort**** Balatonfüred

Hotel Silverine Lake Resort**** - Balatonfüred dicsérete

A Balaton gyöngyszeméről és annak az egyik legjobb szállodájáról ejtünk néhány szót. Készüljön fel pihenésre, a lazulásra és a szép környezetre!