Horvátországi nyaralás? Irány Pag sziget!

Horvátország, napsütés, tengerpart. És Pag meg közel van.
Pag - Horvátország - tengerpart, nyaralás, strand - autópályadíj, kompdíj, híddíj

Észak-Dalmáciában Zadar mellett található a meglepően kopár Pag sziget. Távolról egy kietlen földdarabnak is tűnhet, azonban ez csak a megtévesztő látszat. Miért érdemes mégis ide szervezni a nyaralást? Íme, öt érv a csodás Pag mellett!Közel van

Pag a magyar határtól forgalomtól függően 6-8 óra autózásra, illetve kompozásra található. A szárazföldről átmehetünk tehát komppal is – ez időben rövidebb, de a sziget keleti oldalán lévő hídon keresztül is megközelíthetjük. Ha a kompot választjuk, akkor Senj felé kell letérnünk az autópályáról a 23-as útra. Senj városa után 50 kilométert kell dél felé mennünk a tengerpartot követve a priznai kompkikötőig. Innen alig negyed óra alatt visz át a komp Pagra. Ha a hídon megyünk, akkor többet kell autózni, de a látvány kárpótol ezért.

Különleges táj

Pag meglepően kopár a dalmát szigetekhez képest, de ez csöppet sem jelenti azt, hogy unalmas lenne. A homokszínű sziklák között ékszerként ragyognak a kristálytiszta öblök, és jócskán találunk sekély vizű partokat is, amelyek kétségkívül fürdésre csábítanak mindenkit. Fák ugyan szinte egyáltalán nincsenek rajta, de számos bokros fűszer- és gyógynövényfaj díszíti a szirteket.Szuper strandok

Pagon különösen jó strandok vannak, a kavicsos strandok közül a leghosszabb huszonhét kilométer hosszú. A legnépszerűbbek Simuni, Kosljun, Stara Novalja, Novalja és Mandre fürdőhelyei, de a településeken kívül is találunk strandokat. Novalján található a legnagyobb és legjobban felszerelt Zrce strand, ahol magas színvonalú szállodák és vendéglátó-ipari egységek várják a turistákat reggeltől hajnalig.

Pag város központi strandját, a Prosikát annak ajánljuk, aki imádja a vízi sportokat, és kedvére való a nyüzsgés.

Aki nyugisabb, csendesebb családi nyaralást keres, annak Mandrét ajánljuk: az üdülőtelepülés szinte teljes hosszában strand várja a turistákat, ahol kifejezetten a gyerekek számára is alakítottak ki finom kavicsokkal felszórt pici medencéket.

Csodás gasztronómia

A helyi ételek fenségesek, legizgalmasabb a híres pagi juhsajt, a "pazski szir", amit érlelésekor olívaolajjal kenegetnek. A sajt mellé érdemes frissen szedett fügét és ízletes olíva olajat enni, így az igazi. Ne feledkezzünk meg a tengeri finomságokról sem: a sült hal, a tintahal, a polip és a feketekagyló minden ínyenc számára feledhetetlen élményt nyújt, és az ára is elérhető, hiszen a helyi halászok minden nap frissen fogják a zsákmányt. 

Romantikus hangulat

A kicsi, körülbelül 300 négyzetkilométeres sziget meglepően gazdag látnivalókban: Pag mediterrán hangulatú városában tekintsük meg a Szent Margit bencés templomot és a Szent György templomot, és fedezzük fel a pazar XVI. századi villákat, illetve Pag óvárosának maradványait is. Kellemes program felhősebb időben!

Ha szeretné kiszámolni, mennyibe fog kerülni az útiköltség, autópályadíjjal és kompdíjjal együtt, akkor kattintson ide: Útiköltség kalkulátor 

Pag szállás lehetőségek pedig itt!

Kapcsolódó cikkek

6 csodás kastély és vár Angliában

6 csodás kastély és vár Angliában

A rengeteg nyelviskolai angol után életben is gyakorolnál? Kirándulj Angliába, s fedezz fel csodás kastélyokat és várakat. Cikkünkben 6 tippet adunk!

Vidám és családbarát rendezvényekkel újra megnyíltak Málta szigetei

Vidám és családbarát rendezvényekkel újra megnyíltak Málta szigetei

Málta szigeteivel szinte egy nyaralóhely sem összehasonlítható. Málta, Gozo és Comino egy napsütötte paradicsomot biztosítanak az ide érkező nyaralóknak.

Hotel Silverine Lake Resort**** Balatonfüred

Hotel Silverine Lake Resort**** - Balatonfüred dicsérete

A Balaton gyöngyszeméről és annak az egyik legjobb szállodájáról ejtünk néhány szót. Készüljön fel pihenésre, a lazulásra és a szép környezetre!