Ezek Közép-Olaszország legszebb városai! Neked melyik lesz az úti célod?

Olaszország kétség kívül a világ legszebb tájainak egyike. Nehéz eldönteni, hogy egy-egy látogatás alkalmával melyik régiónak szenteljük az időnket. Most nemcsak egy megyére koncentrálunk, hanem magára Közép-Olaszországra, hogy ha sikerül eljutnotok, lássátok a legszebb helyeit!
Ezek Közép-Olaszország legszebb városai!

Napsütötte

Be sem kell fejezni a megkezdett gondolatot, mindenki tudja, hogy Toszkánára gondolunk. A festői Dóm elegánsan emelkedik a magasba Firenze látképében, ám ennél jóval többet kínál a város. Az olasz reneszánsz a szemünk előtt kel életre: láthatjuk Leonardo da Vinci, Botticelli, Michelangelo vagy akár Raffaello alkotásait is, melyeket az Uffizi képtár őriz. A Ponte Vecchio úgy választja el a város két oldalát, akár a Lánchíd Pestet és Budát, ám akárcsak fővárosunk esetében, a híd másik oldalán is sok érdekesség vár!

Kép forrása: Unsplash

Sokan ,,assisik”, nem éri meg elmenni Perugiába

Perugia városánál valóban láthatunk szebbet Olaszországban, ám a megyére ez már nem igaz, különösen azért, mert itt található Assisi városa, ami nem csupán nevében emlékeztet a jól ismert szentre. Az ősi várrom faláról órák hosszat nézhetjük a tájat és az Assisi Ferenc Bazilikát. A fenséges épület a művészeti alkotásokon túl Szent Ferenc földi maradványainak is otthont ad.

Kép forrása: Unsplash

Az örök

Ha Közép-Olaszország, akkor Róma. Sok tekintetben otthon érezhetjük magunkat: akárcsak Budapesten, itt is zegzugos, sötét utcácskák vezetnek bennünket a csodásabbnál csodásabb templomokhoz, szobrokhoz, alkotásokhoz. A legismertebb látogatnivalókat mindenki ismeri, de érdemes eldugott helyekre is benézni. Róma nemcsak örök város, hanem örök rejtély is: a legkisebb templom is ámulatba ejti az embert, ahogy egy-egy eldugott utcában is rábukkanhatunk a város legfinomabb carbonarajára!

Kép forrása: Unsplash

Ha Olaszország vagy a világ további szépségeiről olvasnál, látogass el a Colore.hu oldalára!

Kapcsolódó cikkek