A 3 legnépszerűbb turisztikai látványosság Budapesten

Budapest hazánk fővárosa, amire sokan úgy tekintenek mint egy kulturális metropolisz.
A 3 legnépszerűbb turisztikai látványosság Budapesten

Számos világörökségi helyszínnek ad otthon és bár a kőkorszak óta élnek itt emberek, jelenlegi formáját csak 1872-ben nyerte el három városból. Óbuda, Buda és Pest a mai napig egy kicsit különálló szeletét képezik a városnak, de mégis szorosan összetartoznak.

Ebben a cikkben most a legnépszerűbb turisztikai látványosságokat mutatjuk be részletesebben.

A főváros szépségei

Budapest annyira nagy, hogy muszáj több napot itt tölteni, ha valaki teljes egészében szeretné felfedezni. Számos népszerű látnivaló, lenyűgöző építészeti megoldások, valamint kulturális és szórakoztató helyek állnak a turisták rendelkezésére. Nagy előnye, hogy a közlekedés remek, így viszonylag gyorsan és könnyen juthatunk el egyik pontból a másikba.

A Guidaturisticabudapest.com weboldala olaszoknak nyújt lehetőséget felfedezni a várost. Kezdve a Lánchídtól, a Budai váron át, egészen a Gellért-hegyig. Minden fontos pontot, helyszínt meglátogatnak azokkal, akik szeretnék a város minden egyes szegletét megismerni.

1. Budai vár és a Várnegyed

Az első helyszín, amit mindenkinek érdemes felfedeznie, az a Duna fölé tornyosuló Várhegy, amely Budapest legfontosabb középkori műemlékeinek és múzeumainak ad helyet. A látványos és lenyűgöző építmények egy része még a XVIII. században épületek. Itt nézhetjük meg a Budai várat, amely egy hatalmas, 200 szobás palota. A II. világháborúban súlyosan megsérült, a külső épületek nagy részét helyreállították, a belsejében pedig a Magyar Nemzeti Galéria kapott helyet. A déli szárny pedig a Budapesti Történeti Múzeumnak ad otthont, amely négy emeleten helyezkedik el.

A vár előtt egy bronz lovas szobra áll. A kastélyt mindenkinek érdemes felfedeznie, főleg a román és a gótikus építészetet kedvelők számára. A történelmi negyed az UNESCO Világörökség része. Aki teheti, mindenképpen este látogasson el ide, hiszen megvilágítva még szebb, mint nappal.

2. Bazilika

A Szent István Bazilika igen csodálatos építészeti alkotás. A belső tér szépsége és a kupola panorámás kilátása miatt igen népszerű látványosság. Az építés 1851-ben kezdődött, azonban csak 1905-ben szentelték meg. A II. világháborúban ez is megsérült, így a falakról értékes mozaikok estek le. Ezeket azonban sikeresen helyreállították, így ismét szinte eredeti fényében tündököl.

3. Parlament

Ne feledkezzünk meg a Parlamentről sem, amely a világ harmadik legnagyobb parlamentje. A neogótikus stílusban épült Parlament 1886-ban került megnyitásra, az ország 1000 éves évfordulójának megünneplésére. 691 szobával, 19 kilométeres folyosókkal és lépcsőkkel tarkították. Ma vezetett túrákon tekinthetjük meg a belső teret.

Összegezve

Budapest három legfőbb látványossága kétségkívül a Várnegyed, a Parlament és a Bazilika, amiket mindenkinek látnia kell legalább egyszer az életében.

Kapcsolódó cikkek

Meteoprog: részletes időjárási hírek összefoglalója

Meteoprog: részletes időjárási hírek összefoglalója

A következő napra vonatkozó időjárás-előrejelzés segít felkészülni a váratlan eseményekre, beleértve a heves felhőszakadást és a heves havazást is.

A 3 legnépszerűbb turisztikai látványosság Budapesten

A 3 legnépszerűbb turisztikai látványosság Budapesten

Budapest hazánk fővárosa, amire sokan úgy tekintenek mint egy kulturális metropolisz.

T62 Budapest**** hotel - budapesti szálloda fiataloknak

T62 Budapest**** - pop-art hotel a budapesti belváros szívében

A pop-art stílusban készült fiatalos szálloda Budapest belvárosában várja a vendégeit.