Jéghotel Svédországban

A világ egyik legegyedibb szállodája a svédországi Jéghotel. A hely legnagyobb különlegessége, hogy minden évben fel kell építeni.
Jéghotel Svédországban

A Jéghotel, vagyis Icehotel Svédország egyik legszebb részén, Jukkasjärvi területén található. A hely egyik érdekessége, hogy az Északi-sarkkörtől még 200 km-re északra, a Torne-folyó partján fekszik, így a hideg időjárás nem kegyelmez.

Yngve Bergqvist​ volt az az ember, akinek ötlete alapján 1989-ben megépült az első Jéghotel, ahogyan történik ez azóta is minden évben. Az időjárás ugyanis nagyon hideg errefelé, a téli hónapok után azonban mégis érkezik egy kis meleg, mely teljesen elolvasztja az épületet. A tél beköszöntével viszont a világ minden tájáról érkeznek építészek, mérnökök, tervezők, akik újra és újra felépítik a hotelt.

A hotelben melegebb és hidegebb helységek egyaránt megtalálhatóak. Gondolhatnánk, hogy ilyen jeges környezetben lehetetlen megmaradni, az eddig itt megszállt vendégek viszont mást mondanak. Bár tény, hogy a szobákban általános a -5 fok, azonban a szálloda dolgozói megfelelő öltözetet biztosítanak, így állítólag igen kellemes itt aludni.

A szobák mellett jégbár, étkező, szauna, jégkápolna és jégaréna is helyt kap. Ez utóbbiban nem ritkán kerülnek megrendezésre színházi előadások és konferenciák, a jégkápolna pedig házasságkötésre is alkalmas helyszín.

A Jéghotel különböző programokat is kínál, ezek közül a legkedveltebbek a kutyaszán- és rénszarvasszán-túrák, vagy az „északi fény kirándulások” hómobillal.

Aki nem átlagos, tengerparti- vagy wellnessélményre vágyik, annak mindenképpen érdemes ellátogatni erre a fagyos területre, a Jéghotelbe.

Kapcsolódó cikkek

Silo Stay - a különleges hotel

Új-Zéland egyedi szállodája

Az Új-Zéland Silo Stay nevű szálloda különleges hengeres épületekben várja vendégeit.

Jéghotel Svédországban

Jéghotel Svédországban

Az Icehotel Svédország egyik legszebb részén, Jukkasjärvi területén található, ahol a hideg időjárás nem kegyelmez.

Uruguay különleges szállodája

Club Hotel Casapueblo, avagy a tenger habjai ihlette hotel

A tenger habjaira emlékeztető, Club Hotel Casapueblo Punta Ballenában, Uruguay kis városában található.