Reggelizz együtt zsiráfokkal Kenyában!

Egy hely, ahol a vendégek a zsiráfokkal együtt reggeliznek. Elsőre furcsán hangzik, mégis különleges élményt nyújt a kenyai szálloda.
Kenya különleges szállodája

A kenyai Giraffe Manor a világ egyik legkülönlegesebb szállodája. Nairobitól​ minössze 20 km-re fekszik a szálloda, mely egy régi kastélyban kap helyet. Az 1932-ben épült ház korábban magánházként funkcionált, ma pedig megnyitotta kapuit a turisták előtt, és szállodaként üzemel.

Itt kapott helyt a kenyai Zsiráf Központ is, melyet az afrikai veszélyeztetett vadon élő állatok alapítvány (AFEW) hozta létre, a veszélyeztetett Rothschild zsiráfok megmentésére és tenyésztésére.

Az itt élő zsiráfok olyannyira barátságosak, hogy különlegessé tették a szállodát a jelenlétükkel. Gyakran ugyanis bekukkantanak a hotel ablakain, így közvetlen közelbe kerülve a vendégekkel. Gyakran reggeli közben kukucskálnak be, egy-egy finom falat reményében, de egyébként is szabadon sétálgatnak a birtokon, így bármikor találkozhatnak a nyaralókkal.

A szálloda egyébként elegáns berendezéseivel, a modern kényelem és antik elegancia ötvöződésével válik hangulatossá.

A több hektáros területen nem csak zsiráfok, hanem elefántok, orrszarvúk, valamint több mint 180 madárfaj is él.

A gyönyörű és nyugodt környezet, a stílusos berendezés és a barátságos állatok mind-mind szerepet játszanak abban, hogy aki ide érkezik látogatóba, mindig jól érzi magát és garantáltan életre szóló élményekben gazdagodik.

Kapcsolódó cikkek

Uruguay különleges szállodája

Club Hotel Casapueblo, avagy a tenger habjai ihlette hotel

A tenger habjaira emlékeztető, Club Hotel Casapueblo Punta Ballenában, Uruguay kis városában található.

Jéghotel Svédországban

Jéghotel Svédországban

Az Icehotel Svédország egyik legszebb részén, Jukkasjärvi területén található, ahol a hideg időjárás nem kegyelmez.

Jumbo Hostel Svédország

Szálloda egy repülő fedélzetén

Szeretnél egy repülőgépen aludni? Nem repülés közben, hanem egy ilyen hotelben megszállni. Svédország egy régi Boeing 747 jumbo jet repülőgépben kialakított szállodájában ezt is megteheted.