Akkumulátor töltési tippek utazáshoz

Utazni indulsz? Szeretnéd élvezni az egész kirándulást, anélkül, hogy probléma adódna az eszközeiddel?
Akkumulátor töltési tippek utazáshoz

A zavartalan működéshez a készülékeket mindig biztonságosan és felöltve tudjuk használni, viszont egy autós utazás során nem feltétlenül tudjuk ezt megoldani. Lássunk pár akkumulátor töltési tippet, amit utazás során tudsz bevetni.

Mire figyelj a laptop energiaellátása kapcsán, ha utazni mész?

Az első és legfontosabb, hogy mielőbb szerezz be egy laptop autós töltőt Asus gyártótól, hiszen ezzel bárhol vagy és bármit csinálsz, a kocsiban mindig tudod tölteni az eszközödet. Ha hosszabb útra indulsz és szeretnéd használni közben a gépedet, indulás előtt mindig töltsd azt 100%-ra, hiszen így elég sokáig kibírja majd. Persze idővel lemerülnek, ilyenkor hasznos kellék lehet az autós töltő. Típustól függően 4-8 órát bírnak a készülékek, de az Apple macbook-jai akár 15-18 órát is kihúznak töltés nélkül. Erre azonban nem mindenkinek van elegendő pénze, így számoljunk azzal a 4-8 órával.

Természetesen a laptopod gyártójától vásárolhatsz kiegészítőket, mint például a tartalék akksi, de erről szintén elmondható, hogy esetenként igen drágák tudnak lenni. Az univerzális adapter szintén megoldás, ami repülőgépes utazás során is praktikus kellék lehet a táskádban.

Fontos tipp, hogy ilyenkor sem érdemes folyamatosan töltőn tartani az eszközt, hiszen az akksinak nem tesz jót. Csatlakoztasd le, ha elérte azt a bizonyos százalékot, így a kocsi akksijában sem teszel nagyobb kárt. Emellett ügyelj arra, hogy mikor megálltok, akkor nem fog tölteni az eszköz, hiszen csak járó motorral tudod azt energiával ellátni. Tehát, ha pihenőt tartotok, nyugodtan húzd ki, így nem teszel kárt sem egyik akkumulátorban, sem pedig a másikban.

Mire lesz még szükséged?

Ne feledkezz meg arról, hogy az apróságokat és persze magát az eszközt is szállítani és tárolni kell valamiben. Az érzékeny készülékek biztonságos utaztatásához szükséged lesz egy megbízható notebook-táskára, amelyeket elsősorban az üzletembereknek tervezték, azonban ma már sokkal szélesebb körben terjedtek el. A táskákban külön rekeszeket találsz, így elteheted a kábeleket, illetve magát az autós töltőt is, ami jó, ha mindig kéznél van, még külföldön is.

Összegezve

Legyen szó tehát autós vagy repülőgépes utazásról, mindig úgy indulj útnak, hogy az eszközöd teljesen fel van töltve. Ezzel máris nyertél jópár órát, így ha Európán kívül utaznál, akkor is nyugodtan tudsz dolgozni vagy filmezni. Ha viszont tudod, hogy nem lesz elegendő az akksi, akkor szerezz be adaptert vagy autós töltőt, így sokkal nyugodtabb lehetsz a kirándulás alatt.

Kapcsolódó cikkek

A legnépszerűbb társasjátékok az utazáshoz gyerekekkel

A legnépszerűbb társasjátékok az utazáshoz gyerekekkel

Az utazás során a társasjátékok remek módjai annak, hogy a gyerekek szórakoztassák magukat és eltöltsék az időt.

6 tökéletes úticél a nyaralni vágyóknak

6 tökéletes úticél a nyaralni vágyóknak

Hogyan lehetne a legjobban eltölteni azt az időt, amit egy nyaralásra szán az ember?!

Milyen ágyneműhuzatot vigyél magaddal utazáshoz?

Milyen ágyneműhuzatot vigyél magaddal utazáshoz?

Ilyen ágyneműhuzatot vigyünk magunkkal utazáshoz, ha idegenben is szeretnénk jól aludni.