Milyen ágyneműhuzatot vigyél magaddal utazáshoz?

Utazáskor számos szálloda vagy panzió esetében szükséges vinni magunkkal saját ágyneműhuzatot. Illetve az is lehet, hogy csak egyszerűen szeretünk a sajátunk kényelmében aludni, mind a két esetben fontos azonban tudnunk azt, hogy milyen ágyneműhuzatot vigyünk magunkkal utazáshoz.
Milyen ágyneműhuzatot vigyél magaddal utazáshoz?

Az utazó ágynemű legfontosabb tulajdonságai

Nem mindegy az sem, hogy egy rövidebb vagy akár egy hosszabb út esetén milyen huzatot viszünk magunkkal, hiszen vannak kifejezetten olyan fajták, amik erre a legalkalmasabbak.

Az utazáshoz kiválasztott ágyneműnknek a tulajdonságai a legjobbak, ha az alábbiak:

· strapabíró

· nehezen koszolódik

· könnyen tisztítható

· egyszerűen pakolható

Rendkívül fontos az, hogy egy olyan darabot vigyünk magunkkal, ami akár kis helyen is elfér, hiszen ezzel rengeteg helyet spórolhatunk és így több terünk marad más holminknak is. Ez mellett elengedhetetlen még az is, hogy ellenálljon a terhelésnek valamint a szennyeződéseknek is a választott darab. Kellemetlen lenne, ha már a legelső naptól kezdve minden folt meglátszódna a huzatunkon vagy egy kisebb hatásra is könnyen szakadna. Gondolnunk kell még a tisztíthatóságára is, hiszen ha az adott helyen van mosógép, akkor célszerű egy könnyen mosható típus mellett maradnunk. Ha úgy érezzük, hogy jelenleg egy ilyen darabbal sem rendelkezünk, akkor prémium minőségű ágyneműhuzat webáruházból is könnyedén egy pár kattintással megvásárolható.

Milyen ágynemű anyagok közül választhatunk utazáshoz?

Az ágyneműhuzatok terén számos anyag közül válogathatunk, amik az alábbiak lehetnek:

· pamut

· selyem

· len

· Tencel

A számunkra megfelelő anyag kiválasztása csakis rajtunk múlik, hiszen ahány ember annyi féle igény lehet ezekre a darabokra. Vannak, akik esküsznek a pamutra, hiszen rendkívül puhák és melegek, ám mások csakis selyemmel takaróknak.

Pamut ágyneműhuzat tulajdonságai

Egy pamut ágyneműhuzat tökéletes választás lehet egy utazáshoz, hiszen amellett hogy rendkívül kényelmes és kellemes tapintású még strapabíró is. Ez a tulajdonság ilyenkor remekül jön, hiszen szállítás közben számos mechanikai hatás érheti, amiknek ellen kell, hogy álljon a választott darab. Ellenállósága mellett még meleg is, így egy hidegebb faházban szállnánk meg mindenképp jó választás lesz.

Selyem ágyneműhuzat előnyei

Egy selyem darab is szuper választás, hiszen rendkívül puha és lágy anyagról beszélünk, ami még sok helyet sem foglal el. Kifejezetten sok helyet spórolhatunk ezzel az anyaggal, aminek még a súlya is sokkal könnyebb. Ezek mellett remek a légáteresztő képessége is, ami egy forró nyári nyaraláskor igencsak jól jöhet.

Lenből készült huzatok tulajdonságai

Természetesen egy lenből készült huzatot is vihetünk magunkkal. A len egy csodálatos anyag hiszen képes arra, hogy nyáron hűsítse testünket, télen viszont melegítse, így bármilyen klímában jó megoldás. Ellene van viszont, hogy nehéz vasalni, így ha ez gondot okoz számunkra válaszunk egy másik anyagot.

Tencel ágynemű huzatok

Egy tencelből készüld darabnak is számos előnye lehet. Többek között rendkívül gyorsan szárad valamint szuper nedvszívó képességgel rendelkezik, így ezek felől is érdemes érdeklődni.

Összegezve:

Személyes igényeinket valamint az utazás helyszínét tekintve tehát kedvünk szerint válogathatunk pamut, len, selyem valamint tencel ágyneműhuzatuk közül.

Kapcsolódó cikkek

6 tökéletes úticél a nyaralni vágyóknak

6 tökéletes úticél a nyaralni vágyóknak

Hogyan lehetne a legjobban eltölteni azt az időt, amit egy nyaralásra szán az ember?!

Akkumulátor töltési tippek utazáshoz

Akkumulátor töltési tippek utazáshoz

Érdekel, hogy mire érdemes figyelned, ha utazás során szeretnél számítógépet használni? Ebben a cikkben megosztunk veled pár tippet! Kattints most!

Milyen ágyneműhuzatot vigyél magaddal utazáshoz?

Milyen ágyneműhuzatot vigyél magaddal utazáshoz?

Ilyen ágyneműhuzatot vigyünk magunkkal utazáshoz, ha idegenben is szeretnénk jól aludni.