6 tökéletes úticél a nyaralni vágyóknak

Hogyan lehetne a legjobban eltölteni azt az időt, amit egy nyaralásra szán az ember?! Folyamatosan keressük a jobbnál jobb helyeket, de számtalan lehetőség áll előttünk. Ebben a cikkben hat nagyon különböző helyet mutatunk és több okot is adunk a meglátogatásukra.
6 tökéletes úticél a nyaralni vágyóknak

Katar

Minden szem Katarra szegeződik, amikor november 21. és december 18. között megrendezik a 2022-es katari FIFA-világbajnokságot, az első arabországi világbajnokságot. A közel-keleti ország szédítő felhőkarcolóiról, elképesztő éttermeiről és luxusszállodáiról ismert, de lenyűgöző arab kultúrát fedezhetnek fel azok, akik a sportos nyaralást a látnivalók megtekintésével szeretnék összekötni (vagy akik még a focis tömegek érkezése előtt szeretnék felfedezni).

A kultúrát és a modernitást ötvöző Katar festői homokos tengerpartok, adrenalinfokozó vízi sportok, fenomenális építészet és lenyűgöző múzeumok otthona. Tegye luxusutazássá az utazást, és szálljon meg egy ötcsillagos szállodában, például a Mandarin Oriental, Doha vagy a Four Seasons Hotel Doha szállodában, és ne hagyja ki az Iszlám Művészeti Múzeum és a Souq Waqif meglátogatását, valamint a sivatagi napfelkeltét.

Tenerife

Tenerife több szempontból is különleges és vonzó úticél. Spanyolországhoz tartozik, tehát Európai Unióból könnyű az utazás. Közel is van a kontinenshez, nem kell több tíz órákat repülni és többször átszállni.Emellett szintén óriási előny az, hogy szinte mindenki megtalálja a maga szórakozását. Az aktív és passzív pihenést választók is garantáltan jól érezik majd magukat.

A szabadidős, sportolási lehetőségek között a jet-ski is egy igazán remek lehetőség.

Romantikus esküvőket is lehet szervezni. Számos nászutas házaspár választja a mézeshetek eltöltéséhez. Egy tenerifei nyaralás részleteit teljes egészében megszervezik a helyben élő magyar utazásszervezők.

Tenerifei szállások itt!

Halki (Chalki), Görögország

Halki a lehető legközelebb áll az autentikus Görögországhoz, kevesebb mint 500 lakossal (2021 júliusában született az első baba közel 50 év óta). A bájos sziget attól a pillanattól kezdve magával ragad, hogy megpillantod a kikötőt, ahogy a Rodoszról érkező komp egyre közelebb ér.

Az élet itt a kikötő környéke körül forog, ahol számos bár és étterem található. Három fő strand van - Pondamos, Ftenagia és Kania. A szigeten csak egy taxi és egy minibusz található, így a zsúfoltság egy világtól távolinak tűnik, és a helyiek hamarosan úgy fogadják Önt, mintha a sajátjuk lenne. A sziget ideális egy Rodosz-szigeti kirándulás részeként, és hagyományos házakban vagy a sziget egyetlen szállodájában, a 19 szobás Aretanassa Hotelben szállhat meg.

Yellowstone Nemzeti Park, USA

2022 márciusában ünnepelte fennállásának 150. évfordulóját Amerika első és legrégebbi nemzeti parkja, ami okot ad arra, hogy az USA városain túlra is elutazzunk, és felfedezzük az ország természeti szépségeit. Mivel a Yellowstone Nemzeti Park 150 éves lesz, itt az alkalom, hogy megünnepeljük epikus látnivalóit, köztük az Old Faithful-t, a Grand Prismatic Spring-et és a Yellowstone Grand Canyon-t.

A Yellowstone a Nagy Amerikai Nyugat régió részeként 3500 négyzetmérföldnyi vadonban terül el, és a hatóságok ígéretet tettek arra, hogy a 150. évforduló alkalmából szorosabb együttműködést folytatnak a 27 törzzsel, akiknek több ezer évre visszanyúló kapcsolata van a területhez. Amerika 63 nemzeti parknak ad otthont, köztük a Canyonlands, az Arches és a Zion nemzeti parkoknak, amelyeket a Good Housekeepinggel 2022-ben egy Rocky Mountaineer kaland során ismerhet meg.

East Lothian, Skócia

2021-ben egy rakás látnivaló nyílt Edinburgh-ban, a whisky-élményt nyújtó Johnnie Walker Princes Street-től kezdve a kiskereskedelemmel foglalkozó St James Quarter-ig, de 2022-ben Kelet-Lothian vidékén van a szemünk. A várostól mindössze 30 perces autóútra található ez a vidéki paradicsom, ahol a közelmúltban megnyílt számos újdonság tette a festői helyszínt a kötelező látogatási listánkra.

A tengerparti North Berwick városában, a Marine Hotel részeként működő új étterem, a Lawn lenyűgöző tengerparti kilátást, stílusos, laza bárt és társalgót kínál, valamint a MasterChef: A profik Chris Niven éttermét. Eközben a Glenkinchie Distillery felújítás után újra megnyitja kapuit, a Whitekirk Hillben található új, luxus öko-házak pedig tökéletes önellátó menedéket kínálnak a családoktól a gyógyfürdők szerelmeseiig mindenki számára.

Mauritius

Ez a gyönyörű, zöld sziget sokkal többet kínál, mint nászútra való strandokat. A kalandvágyó utazókat rengeteg látnivaló várja itt, a változatos konyha és a barátságos szigetlakók mellett. Az Indiai-óceán szigete mindenki számára csodálatos úti cél, akár a családdal, akár egyedül fedezzük fel, akár a barátainkkal indulunk útnak.

Északon nagyszerű éjszakai élet és hihetetlen strandok várják a fürdőzni vágyókat, míg délen néhány érintetlen hely található, ahol a sziget vad és autentikus oldalát ismerhetik meg. A Blue Bay közelében található, fenntarthatóan működő Anantara Iko Mauritius Resort & Villas szállodában való tartózkodás a két világ legjobbját kínálja: ötcsillagos létesítmények és luxus környezet, valamint érintetlen erdők és homokok.

Kapcsolódó cikkek

Milyen ágyneműhuzatot vigyél magaddal utazáshoz?

Milyen ágyneműhuzatot vigyél magaddal utazáshoz?

Ilyen ágyneműhuzatot vigyünk magunkkal utazáshoz, ha idegenben is szeretnénk jól aludni.

Akkumulátor töltési tippek utazáshoz

Akkumulátor töltési tippek utazáshoz

Érdekel, hogy mire érdemes figyelned, ha utazás során szeretnél számítógépet használni? Ebben a cikkben megosztunk veled pár tippet! Kattints most!

A legnépszerűbb társasjátékok az utazáshoz gyerekekkel

A legnépszerűbb társasjátékok az utazáshoz gyerekekkel

Az utazás során a társasjátékok remek módjai annak, hogy a gyerekek szórakoztassák magukat és eltöltsék az időt.