Élvezzük a nyarat, Balatonfüreden és a Pe-Ki Lux Apartmanban

Balatonfüred, a magyar tenger északi partjának legnagyobb városa. Az egyik látványossága a Tagore- sétány, amely a híres hindu költőtől Rabindranarth Tagorétól kapta a nevét. A legenda szerint a költő, 1926-ban a balatonfüredi szanatóriumban gyógyult és ennek örömére, a parkban egy hársfát ültetett el. Tagore emléke előtt nagyon sokan tisztelegtek az elmúlt évek során, azaz ültettek itt fát, minek köszönhetően nagyon sok, hatalmas lombkoronájú fa nyújt hűst a sétányon sétálóknak. Sok híres ember szobra is megtalálható itt: Salvatore Quasimodo, Széchenyi, Deák Ferenc és Kisfaludy Károly.
Élvezzük a nyarat, Balatonfüreden és a Pe-Ki Lux Apartmanban

Kiserdei Játszótér

A Tagore-sétánytól nem messze található a Kiserdei Játszótér, amely egész nyáron vonzza ide a kisgyerekes családokat. A Kiserdő egy védett természeti terület, amely Balatonfüred több mint kétszáz éves kultúrtörténeti értéke.

A Kiserdei Játszótér szinte mindig gyerekzsivajtól hangos. Egészen késő estig nyitva van, de nem csak nyáron a nagy melegben, hanem rosszabb idő esetén is. A Helka és Kelén balatoni legendára épülő tematikus mesejátszótér az egykori Angolkertben található. A játszótéren található modern eszközök elősegítik a kalandok átélését és eljátszását. Megtalálhatók itt a hálós mászókák, a kéttornyos játszóházikó, a várkastély. A játszótér változatos mozgást tesz lehetővé a gyermekek számára.

A játszótéren padok, kerékpártárolók, asztalok és homokozó is van. Találunk itt még ivó kutakat, túraútvonalakat és tanösvényeket is.

Liliput kisvonat

A Balatonfüredre látogató turisták számára nagy élményt jelent a Liliput kisvonat, azaz a Liliput Dotto kisvonat, amellyel városnéző körútra indulhatunk. A vonatból Balatonfüred látványosságait és a belváros utcáit szemrevételezhetjük. A kisvonat egy mozdonyból és 3 kocsiból áll. 60 felnőtt, illetve 75 gyermek utas szállítására alkalmas.

A kisvonat a Vitorlás tértől indul, és innen teszi meg kilenc kilométeres, 30 perces városnéző körútját. A kisvonat kulturális és céges rendezvények, gyermekprogramok és esküvők megvalósításában is a rendelkezésre áll.

Villa Delikát

A Villa Delikátban a külföldi termékek mellett, minőségi hazai termékek, pl. őstermelők szörpjei, lekvárjai, kekszei és tészta is megtalálhatók.

Az üzletben az italkülönlegességek mellett megtalálhatók még a prémium minőségű csokoládék, kekszek, édességek, teák és a távol – keleti konyhák alapanyagai és számos más finomság is. Mint például az Olaszországból és Spanyolországból származó sajt, sonka, szalámi kínálat. A világ más tájairól érkező különlegességek és a magyar kézműves termékek is kifogástalan minőséget képviselnek.

Pe-Ki Lux Apartman Balatonfüred

A Balaton – parti városban a főszezonon kívül is van élet, megannyi kulturális és közéleti rendezvénnyel. A Pe-Ki Lux Apartman nem közvetlenül a parton található ugyan, de nagyon sok vonzó tulajdonsággal rendelkezik, amiért érdemes választani. Ilyen például a görög falu, ahol az Annagora Aquapark üzemel és a híres Füredi Kemping is, ami összesen 800 méterre található az apartmantól.

Igyekeztek úgy kialakítani a balatonfüredi szállás terét, hogy nyugalmat és harmóniát sugározzon, és bárki jól érezhesse itt magát.

Kapcsolódó cikkek

Magyarország csodás tájai

Fedezd fel Magyarország csodás tájait!

A cikkben Magyarország néhány csodás táját mutatjuk be.

Élvezzük a nyarat, Balatonfüreden és a Pe-Ki Lux Apartmanban

Élvezzük a nyarat, Balatonfüreden és a Pe-Ki Lux Apartmanban

Ha Balatonfüreden járunk, nem csak sok érdekességet láthatunk, de kényelmes szállást is találhatunk.

Nyaraljunk együtt, s mégis külön! Irány Kecskemét!

Nyaraljunk együtt, s mégis külön! Irány Kecskemét!

Kecskeméten a szülők és a gyerekek is jól érezhetik magukat.