Úticél: Sárospatak

Mutatjuk, mit érdemes megnézni ott.
Úticél: Sárospatak - látnivalók, nevezetességek - Sárospataki vár, Megyer-hegyi Tengerszem, Pizza del Fiore, sárospataki étterem ajánló

Sárospatak, Észak-Magyarországon található, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Ha azt tervezted, hogy teszel egy látogatást ebben a megyében, semmiképpen se hagyd ki Sárospatakot, hiszen nagyon sok érdekes helyszínnel és nevezetességgel büszkélkedhet a város, amelyet sok esetben csak Patakként emlegetnek. Mutatjuk mit, és miért érdemes meglátogatnod.

Szerencs és a csoki

Sárospatak felé utazgatva, bizonyára neked is jól jön egy kis pihenő. Miért ne állhatnál meg egy rövid időre Szerencsen? A szerencsi csokoládé bizonyára a te számodra sem ismeretlen. Nézz be az egyik mintaboltjukba, merthogy két ilyen bolt is található a városban. Az egyiket a Rákóczi úton, míg a másikat a Gyár utcán találod meg. Az üzletbe lépve, valószínűleg te is Csodaországban érzed majd magad, akárcsak Alice, hiszen szebbnél szebb kivitelezésű és csomagolású csokoládét, bonbont, cukorkát és kézzel készült termékeket láthatsz a polcokon.

Rákóczi-vár

Amennyiben nincs még terved, hogy mit szeretnél megtekinteni Sárospatakon, úgy a figyelmedbe ajánlom a Rákóczi-várat, vagy ahogyan a legtöbben nevezik, a sárospataki várat, amelyet reneszánsz stílusban építettek. A Bodrog partján lévő pataki vár építése Perényi Péter – 1534- 1541 – nevéhez fűződik, majd 1616-ban vált a Rákóczi család fejedelmi központjává a vár, amikor is I. Rákóczi György feleségül vette Lorántffy Zsuzsannát. A Bodrog partján történő sétálgatást követően, tekintsd meg a várat, hiszen csodálatos látnivalókban lehet részed, úgy, mint a Kőtár, a Vöröstorony, a Boltíves kapu vagy a Lorántffy-loggia.

Református Kollégium Könyvtár - Sárospatak egyik büszkesége

Nem véletlen, hogy a gyönyörű sárospataki Református Kollégium Könyvtár ennyire híres, hiszen mára már 500 ezres könyvgyűjteményt tudhat a magáénak, köztük az ősnyomtatványokkal, az unikális darabokkal és a kódextöredékekkel. A Református Kollégium Könyvtár megalapítása I. Rákóczi György nevéhez fűződik, aki 1531-ben alapította meg azt.

Tengerszem a Megyeri-hegyen

Ha szeretsz túrázni és kirándulni, feltétlenül látogass el a Megyer-hegyi Tengerszemhez, amely egy sziklafalakkal körülvett, csapadékvíz által feltöltött tó, amelynek a mélysége a hat métert is elérheti. Csodaszép látvány fogadhat, ha a turistaösvényen közelíted meg a helyet. Nem csupán az egészségedet véded egy kis kirándulással, de hosszú időre feltöltekezhetsz, amennyiben az eléd táruló látványt magadba szippantod. A Tengerszem 1977 óta természetvédelmi területnek számít. Ha a tengerszemes kirándulás után megéheztünk, van nem messze egy jó étterem:

Pizza del Fiore

Mindenféle mozgást, így egy-egy túrázást, vagy kirándulást követően jellemző az emberre, hogy megéhezik. Fáradtan és elcsigázottan jólesik betérni egy közeli étterembe. Szerencsére már jó pizzéria is van a környéken, a Pizza del Fiore -t a Bercsényi u. 1. szám alatt találod, magyar városban ritkán látott remek pizzák készülnek ott.

Kapcsolódó cikkek

Fürdőkben gazdag borvidék - irány Egerszalók!

Fürdőkben gazdag borvidék - irány Egerszalók!

Egerszalókon nem csak finom borokat kóstolhatsz, nagyszerű fürdői is levesznek a lábadról.

Kapcsolódjon ki a hévízi Hotel Palace-ban!

Kapcsolódjon ki a hévízi Hotel Palace-ban!

A hévízi tó mellett épült négycsillagos Hotel Palace kitűnő választást, ha gyógyulni és pihenni vágyunk a nyaralásunk alatt.

A húsvét új hagyományai: ünneplés wellness hotelben - húsvét

Húsvét wellness hotelben

A húsvétot akár wellness hotelben is töltheted.